Frequently Asked Questions

Hier vind je de meest gestelde vragen over onze producten, de webshop en overig gerelateerde onderwerpen. Staat je vraag er niet tussen? E-mail ons je vraag, dan beantwoorden we je vraag direct én voegen we de vraag misschien wel hieronder toe.

Werkt het zonnepaneel ook energie op bij bewolking?

Ja, bij elke mate van bewolking wekt het paneel energie op. Feit: In heel zeldzame gevallen kan het paneel zelf ook energie opwekken midden in de nacht met behulp van de maan.

Is mijn koelbox geschikt voor jullie accu en zonnepaneel?

Als je koelbox een sigarettenstekker heeft (de meeste hebben dit) en op 12 volt werkt (staat op de koelbox of in de handleiding) dan werkt de koelbox ook met onze accu. Bijna elke compressor koelbox werkt op 12 volt en heeft een sigarettenstekker. 

Hoe lang heeft de koelbox stroom?

Dat is afhankelijk van veel omstandigheden, zoals zon, wind, temperatuur, etc. Om toch een bepaalde richtlijn te geven verwijzen we graag naar de volgende pagina.

Waarom heb ik een accu en een zonnepaneel nodig?

Een zonnepaneel heb je nodig om energie op te wekken. Een accu om de energie op te slaan. Een accu kan je wel alleen aansluiten op een koelbox. Een zonnepaneel kan je niet alleen aansluiten op een koelbox.

Welke koelbox adviseren jullie?

We adviseren je om een compressorkoelbox te nemen van bijvoorbeeld de merken: Mobicool of Dometic. Compressor koelboxen zijn energiezuinig en daarom de ideale koelbox in combinatie met zonne-energie en accu's. 

Let op: Er zijn koelboxen van Mobicool (en Dometic) die met behulp van beide systemen kunnen (compressor en thermo-elektrisch) koelen. Wanneer je deze koelboxen aansluit op een accu, dan verbruiken ze alsnog heel veel energie. Dat maakt deze koelboxen niet ideaal voor deze toepassing. De MB40 van Mobicool is zo'n soort koelbox.

Wat kan ik allemaal aansluiten op de accu?

Bijna elk apparaat dat een sigarettenstekker heeft of een USB aansluiting. Je kan hierbij denken aan koffiezet apparaten, TV-ontvangers, modems, routers, camera's, tablets, mobiele telefoons, scheer apparaten, etc.

Kan ik de accu in de auto opladen?

Ja, dat kan op twee manieren. De eerste is via een separate adapter, welke we niet verkopen. 
De tweede mogelijkheid is door gebruik te maken van het zonnepaneel. Het zonnepaneel werkt niet zo efficiënt achter glas, maar het werkt wel. Op de hoedenplank kan je het zonnepaneel bijvoorbeeld goed leggen en dan tijdens het rijden je accu opladen.

Waarom zitten de accu en zonnepaneel niet verwerkt in de koelbox?

Om vier redenen:

  1. Zonnepanelen worden erg heet. Daar houden accu's en KOELboxen niet van.
  2. Als we accu's en zonnepanelen in de koelbox inbouwen. Dient iedereen onze koelbox te kopen. We vinden het zonde als oude goedwerkende elektrische koelboxen worden weggegooid.
  3. Je kan de accu, zonnepaneel en koelbox ook afzonderlijk van elkaar gebruiken. Bijvoorbeeld voor ledverlichting 's-nachts in de tent of als powerbank.
  4. We houden niet van een lock-in product. Graag geven we jullie de keuzevrijheid over welke koelbox je graag gebruikt. 

Staat je vraag er niet tussen. Stel hem dan hier!