De beste koelbox
Ja, nu had je natuurlijk verwacht dat ik hier een top 10 zou neerzetten waar een koelbox de beste is. Helaas. De beste koelbox is afhankelijk van waar je hem voor gebruikt. Verschillende situaties zullen we hieronder toelichten. Aan het einde van de pagina vind je een handige tabel waar we elke type vergelijken op basis van de belangrijkste kenmerken. Vergeet de reviews niet bij het kopen van een koelbox, die vertellen je het meeste.
Typen
Allereerst een korte toelichting op de verschillende typen:
- Passief
- Compressor
- Thermo-elektrisch
- Absorptie
Coolblue hier kort en simpel uit wat de grootste verschillen zijn.
Ervaring
Energieverbruik
Het energieverbruik van een thermo-elektrische koelbox ligt zo 4x zo hoog als bij een compressor koelbox. Het verbruik van een absorptiekoelbox kan je vergelijken met een thermo-elektrische en de passieve verbruikt natuurlijk helemaal geen energie.
Aanschaf prijs
Passief is natuurlijk de winnaar in dit segment. Gevolgd door de thermo-elektrische, de absorptie en als laatste de compressor. Verder weinig over toe te te lichten, dit is eenmaal zo.
Geluidproductie
Absorptie is de winnaar & beste. Daarna compressor, slaat wel aan en maakt dan wat veel geluid. Echter maakt een thermo-elektrische continue geluid. Plaats je de koelbox in dezelfde ruimte als waar je slaapt, koop dan een absorptie koelbox. Zet je hem naast de tent neer op zo'n 5 meter afstand of aan de andere kant van de auto, dan zou een compressor of thermo-elektrische koelbox ook uitkunnen.
Koelvermogen
Veruit is de compressorkoelbox hier de winnaar. Daarna de absorptie, vervolgens de thermo-elektrische koelbox en als hekkensluiter de passieve koelbox. De meeste compressor koelboxen kunnen vriezen of hebben zelfs een apart vriesvakje. Daarnaast is bij een compressor koelbox de temperatuur vaak per graad in te stellen. Dit is bij een thermo-elektrische niet mogelijk. De techniek in een compressorkoelbox is hetzelfde als bij een koelkast, zeer betrouwbaar.
Let op: Op een hete zomerdag houd een thermo-elektrische koelbox je bier niet koud. Vaak staat erbij vermeld dat de koelbox tot 20 °C onder de omgevingstemperatuur koelt. Dus in het uiterst ideale geval is je bier 10 °C wanneer het buiten 30 °C is. Onze ervaring vertelt ons dat het bier eerder 18 °C is bij die buitentemperatuur. Bier van 18 °C is gewoon BAH.
Gewicht
Tja, dit vinden we de minst belangrijke specificatie. Ja een compressorkoelbox is zwaarder, echter merk je dat verschil niet meer na 30L aan eten & drinken. Dan is elke koelbox gewoon te zwaar:). Ofwel, laat dit je keuze niet zoveel beïnvloeden.
Isolatie
Niet alle koelboxen zijn even goed geïsoleerd. Voorkomen is beter dan genezen, als je een koelbox met slechte isolatie koop zit je daarna met de gebakken peren. Vaak snijden de prijsvechters op isolatie. Je hebt dan een goedkopere koelbox in de aanschaf maar dat gaat ten koste van je energiezuinigheid.
Vergelijkingstabel koelbox
Hierboven een vergelijking op basis van de belangrijkste kenmerken waarop je een keuze voor koelbox zou moeten baseren.
Vragen
Heb je nog vragen aan de hand van de bovenstaande informatie of mist u iets? Schroom dan niet om contact op te nemen via de contactpagina. We komen er dan zo snel mogelijk bij u op terug.
Terug naar blogoverzicht
Laat een reactie achter
Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd